Akvarium Magiska Skogen

Här kommer en hel sida om mitt akvarium med temat ”Magiska Skogen” som jag håller på att ska starta upp nu (jan-2018).  Här kommer jag berätta löpande hur det går och vad jag gör 🙂

17 jan -18

Nu ska det bli nytt kar igen! Det är ett gammalt hörnkar på ca 230lit. Förhoppningsvis är det tätt, annars får jag silicona om… Håll tummarna!

Det ska bli en variant av lowtech/walstad med jordbotten, kattsand över och miljarder växter. Typ…

Inget filter, ingen pump men en värmare som ska stå på 21 grader ifall det skulle bli svinkallt i rummet av någon anledning.

Temat ska vara ”Magiska Skogen” och även om 90% av växter, rötter och sten kommer vara naturliga så kommer där finnas detaljer som absolut inte hör akvarier till enligt de flesta…

Jag har en bild i huvudet med ett berg på vänster sida och lite kullar på höger, en bäck och en sjö på sidan av mitten, ett hus på bergssluttningen och en solnedgång i bakgrunden.

Vi får väl se hur det går…

Nu håller jag på att fylla för att se om det håller tätt.

Wish me luck!

__________________________________

18 jan -18

Ok, första egna lilla prylen gjord. Detta ska bli en sjö när jag är klar… fast det kanske inte syns nu, haha

Det är en ziplockpåse som jag klippt sönder och sedan målat med nagellack. Den ska sedan siliconas fast på en glasskiva. Får se vilken sida jag tar upp eller ner…. Den är inte riktigt färdigmålad än heller men det får torka innan jag fixar mer.

Ska göra likadant med ett par st till som ska bli en liten bäck fast där kommer jag måla på plastfolie istället som är lite mer formbart så den kan slingra lite.

Nu har förresten karet stått med vatten i ett dygn och än så länge är det tätt (vad jag kan se).

Jag hittade en liten droppe i nederkanten mellan träkanten och glaset men förhoppningsvis kom den utifrån då jag sölade med vatten där igår. Torkade bort den och hoppas att den inte är där i morgon, för då blir det till att silicona om…

_________________________________

20 jan -18

Nu har karet stått med vatten i tre dygn och det verkar tätt 😀 Så nu kör jag igång!

Idag tömde jag det och satte in det i mitt ”lekrum” och nu ska jag leka med stenar, rötter och substrat tills jag får det som jag vill ha det. Sedan får jag tömma det igen och bära upp det på övervåningen och göra om alltihop igen…

Jag kan nämligen inte vänta… Jag har ingen akvariebänk än och jag vet inte när gubben får tid att fixa det till mig och jag måste ju ha något att göra under tiden. Och det här kommer ta tid märker jag så jag kan lika gärna börja.

Idag har jag varit och köpt lite rötter och lagt i vatten så jag slipper ha flytande rötter när jag väl ska fylla karet sedan.

Dessutom har jag plockat ut lite rötter ur mitt andra kar för det börjar bli trångt där nu när alla växterna tar sig och de kändes överflödiga där.

Jag har också börjat lite smått med min sjö. Jag ville ha ljus underifrån på sjön vilket innebar att jag var tvungen att få lite höjd på sjön så att jag får plats med en lampa under. Det blev en pastaburk i glas som jag tror kommer funka. Det ser inte klokt ut just nu men jag tror att det kan bli bra när det blir klart.

Nu är lampan på högsta styrka på bilden så det ser lite knas ut, men den kan jag justera lätt sedan med en fjärrkontroll. Här är en liten film:

Efter att jag hade gjort filmen så satte jag igång med siliconet. Lade ett lager över hela sidan med nagellacket och lade sedan på den över glasburken – ÅT FEL HÅLL!!! Så nagellacket kom nedåt istället vilket gjorde att färgerna blev helt fel. SUCK! Försökte dra bort den igen vilket gjorde att lacket släppte från plasten och allt gick sönder.

GAHHH….

Pillade loss små bitar och satte fast i siliconet så det blev som ett pussel istället. Sedan silicon över allt en gång till. Jädrar vad det snurrade i ballongen efter det… Jag stod ju liksom direkt över och det tog en jädra tid innan jag fått dit alla små bitar. Dessutom glömde jag (som vanligt) handskarna så nu är hela händerna kladdiga med silicon som inte går bort.

Jaja, imorgon får jag se hur det ser ut och om det går att använda ändå. Annars får jag slänga skiten för jag tänker inte stå och försöka karva loss all silicon från glaset igen. No way!

Dessutom ska jag åka och köpa kattsand imorgon för det glömde jag idag. Måste ju ha lite att jobba med. Jorden i botten kommer jag inte lägga i förrän jag gör det färdigt. Nu vill jag bara ha så jag kan bygga lite.

Tjo för idag.

_____________________________