Pokemon Go – bra Pokemon?

I början när jag spelade Pokemon Go så sparade jag alla Pokemon jag fångade. Man inser dock snart att platsen inte räcker till… Så då tog jag bort alla med låg CP i tron att de med hög CP var de bästa.

Ack vad många fel jag gjorde… Men man lär sig. Jag installerade appen PokeGenie som hjälpte mig avgöra vilka jag skulle behålla och vilka som skulle slängas. Men nu har Pokemon Go gjort en förändring som gör att man lättare kan se vilka som är värda att behålla. Jag använder dock fortfarande PokeGenie men av en annan anledning som jag ska skriva om i ett annat inlägg.

OBS!! Det finns ju olika anledningar till varför man vill spara på Pokemon! Men i inlägget nedan skriver jag om de Pokemon som man vill spara för att kunna slåss med dem i raider, slå ut gym eller i PVP battle.

Men ja – CP är viktigt men CP kan man ju förändra genom att använda power up på sina pokemon. IV däremot kan man inte förändra. IV är helt enkelt hur stark Attack, Defense och Stamina din pokemon har. Det går från 1-15. Självklart vill man ha en pokemon som har 15 på alla tre… Det kallas en 100% -are. Den har alltså 100% IV.

Det lättaste sättet att kolla IV är att klicka fram en pokemon och sedan klicka på de tre strecken nere till höger:


Sedan klicka på Appraise:


Där har man bilden som visar hur bra IV din Pokemon har:

Denna Pokemon skulle jag kasta. Den har låg CP (vilket man ser på halvcirkeln ovanför Pokemonen. Man vill ha punkten så långt till höger som möjligt.

Men dessutom har den superlåg HP / Stamina (uthållighet). Den har rätt bra attack och någorlunda defense men utan HP har man ingen nytta av den.

Även om denna pokemon skulle ha superhög CP så skulle den slängas eftersom den har så dålig HP.

Men om vi tar denna istället:

Hade denna Pokemon haft låg CP så hade jag slängt den för jag slöser inte stardust för att göra power up på en pokemon som inte har riktigt bra IV (staplarna).

Men eftersom den har hög CP redan från början och jag inte behöver slösa någon Stardust på den så får den vara kvar. I alla fall tills jag har ett gäng som är bättre.

Så kolla ALLTID IV på dina pokemon genom att kolla på staplarna så att du inte slänger en bra pokemon eller sparar en dålig. (om det nu är så att du ska slåss med dem).

En 100% -are sparar jag alltid oavsett om den har låg CP…. bara för att de är ovanliga 😉

Men en som har nästan fulla staplar men superlåg CP sparar jag inte för det kostar för mycket Stardust att få upp den i max CP.

Nu har ni fått lite tips gällande detta men tänk på att det här är bara som JAG gör. Man kan ha olika sätt att spela och olika mål med spelet.